Schenkende kannen

In de ogen van kunstenares Maria Roosen zijn levende wezens als kannen, gevuld met een zekere mate van vruchtbaarheid en levensvreugde en in staat zichzelf in hun omgeving uit te gieten. Het melkmeisje van Vermeer is voor Roosen een archetypisch beeld van de mens die schenkt, de mens die bevat. Haar eigen kannen maakt ze van doorschijnend roze glas, volumineus en rond als vrouwenborsten, die je trouwens ook als een soort kannen kunt zien. Haar aquarellen – voorstudies voor glaswerk – doen me aan de katholieke hostie denken, aan vlees en bloed die zichzelf wegschenken uit liefde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s