Artistieke hond

Het is erg moeilijk om als kunstenaar nog origineel te zijn, maar de Russische Oleg Kulik is de eerste die in naam van de kunst besloten heeft om hond te worden. Sindsdien eet hij brokjes uit een voederbak, wordt hij uitgelaten aan de riem en gaat hij met medehonden ravotten.

Als klein kind schijn ikzelf eens langdurig een poesje te hebben gespeeld, dat melk van een schoteltje likte, miauwde, spinde, kopjes gaf en door de volwassenen werd aangehaald. Maar door de ernst van mijn toneelspel, waaraan iedereen in huis meedeed, kon ik niet meer loskomen uit mijn rol. Zodat ik uiteindelijk miauwend lag te kermen op te grond: ‘Ik wil geen poesje meer zijn!’ Het vereiste een ingewikkeld ritueel met handopleggingen en toverspreuken om me terug te transformeren van katje in kind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s